torstai 14. heinäkuuta 2016

18 x jatka lausetta



Viime aikoina olen ollut masentunut ja alakuloinen. Mikään ei kiinnosta paitsi sängyn pohjalla lojuminen. Asioita ei saa hoidetuksi ja elämä junnaa paikoillaan. Ylppäreihin pitäisi lukea, mutta ei ole tarpeeksi tahdonvoimaa avata kirjoja. Psykiatrista sairaanhoitajaa olen nähnyt viimeksi kesäkuussa ennen juhannusta ja ensi kerran vasta koulujen alkaessa. Mielenkiintoista, sillä mua on ohjeistettu, että siellä pitäisi käydä 1-2 viikon välein.

En ymmärrä kiusaamista. Miksi aiheuttaa tarkoituksella pahaa mieltä? Olen kokenut ala-asteesta lähtien koulukiusaamista ja voin sanoa, että se on kaikkea muuta kuin mukavaa! Itsetunto on jossain ruohonkorsien tasolla ja koulutovereiden kohtaaminen vapaa-ajalla pelottaa. Persoonallinen ote ja valtavirrasta poikkeaminen poikivat parhaimmillaan hyviä tyyppejä ympärille, mutta omaperäisyys ei kuitenkaan oikeuta kiusaamiseen.



Seuraavaksi ajattelin mennä suihkuun ja valmistautua tulevaan koitokseen. Riitelin aiemmin tänään poikaystäväni kanssa, sillä hänen jatkuva myöhästelynsä ärsyttää minua. Tämän seurauksena sanoinkin hänelle, ettei meidän tarvitse tänään nähdä lainkaan. Rauhoituttuani kuitenkin tajusin, että loukkasin häntä pahasti. Siispä ajattelin yllättää hänet kotioveltansa.

En osaa päättää koskaan mitä pukisin päälle. Vaatteita löytyy joka lähtöön, mutta monesti tulee lopulta pukeuduttua niihin lemppari asuihin. Vaatekaappini notkuu mekkojen painosta, mutta arkailen vetää niitä ylleni. Perusasuni onkin farkut ja pitkähihainen pusero, sillä asun käytännöllisyyden lisäksi viiltelyarvet peittyvät.

Muistan ikuisesti vanhojentanssi päivän. Puntaroin pitkään osallistunko tansseihin vai en. Alkuun harjoituksiin meneminen pelotti, mutta keskusteltuani asiasta opettajan kanssa rohkaistuin hänen kannustavista sanoistaan. Yhden päivän aikana tanssittiin kolmet eri tanssit, välissä käytiin syömässä paikallisessa ravintolassa ja päivän kruunasi wanhojen jatkot.



Päivän paras juttu oli nähdä mummon kasvoilla ilon pilkahduksia. Katselimme toiveestani valokuva-albumeita. Vuosien varsilta kertyneissä kuvissa oli maisemia, ihmisiä ja jos jonkinlaista rakennusta. Haa, tunnistinpa itsenikin lukuisista otoksista. Kyyneleissä oli kuitenkin pidättelemistä, kun erään kuvan kohdalla mummo otti sen käsiinsä ja antoi sille suukon selvästi liikutuksen vallassa. Kuvassa oli hänen viisi päivää sitten menehtynyt aviomiehensä.

Noloa myöntää, mutta pelkään pimeää. Pelko on kulkenut mukana lapsuudesta asti ja muistankin, kuinka pimeällä en uskaltanut koskaan liikkua talon päätysivua kauemmaksi. En pidä ajatuksesta, että en hahmota kaikkea mitä ympärillä tapahtuu. Vainoharhaisuuteni muistaen tämä pimeän pelko ei todellakaan ole mikään leikin asia. Puun takanahan voi olla piilossa roisto tai metsässä kulkea villieläimiä, jotka hyökkäävät tyttöparan kimppuun ja pistävät tämän poskeen!

Viikko sitten makasin sängynpohjalla kirotessa jälkiehkäisytabletista seuranneita oireita. Vatsaa turvotti ja siihen sattui, jatkuvasti oli fiilis että voisi oksentaa eikä ruoka maistunut. Noustessa seisomaan alkoi huimata ja päähän jyskytti niin perkeleesti. Vierailevana tähtenä seuraani liittyi myös kuume ja näin paketti alkoi hipomaan täydellisyyttä. Mainio lääke johon en haluaisi joutua turvautumaan enää koskaan!

Kaikista pahinta on välinpitämättömyys. Nyky-yhteiskunnassa välinpitämättömyys tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Usein laitapuolenkulkijoiden avuntarvetta väheksytään ja toisaalla kukkahattutädit hyysäävät lapsia ylisuojelevalla otteella. Autetuksi tuleminen naksauttaa päässä moodin, jonka seurauksena haluaa antaa jonkun muun kokea saman.  Pave Maijasta lainatakseni -  ”jokainen joka apua saa sitä joskus tajuu myös antaa.”



Salainen taitoni on sotkeminen. Jostakin kumman syystä mun huone on aina kamalan sotkuinen. Päivällä huone on jo kuin pyörremyrskyn jäljiltä, mikäli olen illalla siivonnut. Asiaa ei yhtään auta äidin tiukka linja siisteydessä. Millaisessakohan kunnossa oma kämppä tulee sitten aikoinaan olemaan (?)…

Jos saisin yhden toiveen se olisi seksuaalivähemmistöjen tasa-arvo. Seksuaalinen suuntautuminen ei ole valinta vaan kohtalo. Tämän takia en ymmärrä ahdasmielisiä ihmisiä, joiden mielestä rakkaus ja rakastaminen on vain tietyn ihmisjoukon etuoikeus. Asia koskettaa minua henkilökohtaisesti, sillä olen bi-seksuaali. Mielestäni kaikilla on oikeus rakastaa toista suuntautumisestaan huolimatta ja elää turvallisesti parisuhteessa haluamansa henkilön kanssa.

Minulla on pakkomielle hankkia huiveja sekä kaulaliinoja. Multa löytyy niitä kymmenittäin, mutta kuten arvata saattaa, pääosin käytössä on just ne tietyt lempparit. Ulos en voi edes kuvitella meneväni takin kanssa ilman huivia edes kesällä tai heti on jotenkin kamalan alaston olo. Huivit ja kaulaliinat vaan sattuu olemaan niin helppoja asusteita ja vieläpä extra mukavia!

Söin tänään mummon valmistamaa kanaa ja keitettyjä perunoita. Vanhempien poissa ollessa vatsalaukkuun ei ole tainnut päätyäkkään kuin ainoastaan kanaa tai broileria. En erityisemmin pidä punaisesta lihasta ja sehän on epäterveellistäkin. Kana sentään maistuu hyvältä ja on lihavaihtoehdoista yksi terveellisimmistä. Syökää kanaa!

Ärsyttävintä on kuunnella vanhempien riitelyä. Riitely on ihan okei, jos sitä tapahtuu silloin tällöin. Päivittäiseksi rutiiniksi muuttuessaan se ei ole kellekään mukavaa. Etenkin jos desipelit ovat usein siellä toisessa ääripäässä tulee miettineeksi ikäviä juttuja. Usein vanhempien riitelyn seurauksena makaan sängyssä silmät kosteina, pakokauhun väristellessä ruumista.

Tekisi mieli kömpiä poikaystävän viereen sängylle sekä halailla ja pusutella häntä.  Asumme toisistamme reilun 40 kilometrin päässä, joten yhteistä aikaa ei ole liikaa. Usein vietämme koko viikonlopun yhdessä, mutta tavoitteena monesti on nähdä myös keskellä viikkoa. ”Etäsuhteen” hyviä puolia on se, että yhdessä ollessa tulee keskityttyä enemmän kumppaniin eikä esim. turhanpäiväisiin tkiukutteluihin.

Minusta on söpöä nähdä lapsia leikkimässä puistossa. Olen todella lapsirakas ja sydämeni läikehtii ilosta kohdatessani pikkuihmisiä. Unelmoin perheestä ja tusinasta lapsia (lukumäärää ei olla vielä lyöty lukkoon). Näillä näkymin perheenlisäystä ei ole ainakaan muutamaan vuoteen odotettavissa.

Hävetti luulla, että kirahvit elävät Australiassa. Piiloblondiko? Ehei, ihan brune vaan. Kirahvit on sellaisia persoonallisen näköisiä eläimiä ja haaveena olisi nähdä kyseinen elukka aidossa elinympäristössään. Siihen asti kirahvimatto ja -pehmolelu saavat riittää korvikkeina.

Olenko ainoa jonka mielestä pitsaa voi syödä ainoastaan silloin, jos täytteenä on kinkku, ananas ja juusto? En muista olisinko koskaan syönyt pitsaa muun makuisena, mutta miksi mennä vaihtamaan hyväksi todettua vaihtoehtoa johonkin (luultavasti) huonompaan. Jopa poikaystäväni toissapäivänä totesi, että on ollut kiva oppia musta uusia asioita. Kysyessäni mitä hän tarkoitti, nousi tämä pitsa asia esille! Useinhan se menee niin, että nippelitieto nousee ohi muiden tärkeämpien faktojen, eikö niin?

 Mikä on ollut sun päivän paras juttu ja mitkä asiat saa huonoimmallakin hetkellä hymyilyttämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti