tiistai 26. heinäkuuta 2016

#Listahaaste / heinäkuu


Kivemman blogin heinäkuun #Listahaasteena on 5 asiaa jotka haluan kokea heinäkuussa. Heinäkuu on jo loppusuoralla, joten päätin tällä kertaa hieman soveltaa haastetta ;).  Niinpä "muutin" hieman haasteen aihetta - 5 heinäkuussa tapahtunutta asiaa, jotka voisin kokea uudelleen. Toivottavasti en muunnellut aihetta liikaa, mutta on vaikea miettiä asioita, joita haluaisin vielä tässä puolen viikon aikana kokea.  Tästä voit lukea kesäkuun haasteen, jossa kerron 5 ihaninta kesäpuuhaa.

Heinäkuuhun mahtuu monia tunteita - surun kyyneleitä mutta myös paljon rakkautta. Vaikeiden asioiden lisäksi on ollut niitä onnellisia hetkiä, vaikka ne ovatkin jääneet vähemmälle. Aina ei kuitenkaan kannata ajatella vain niitä ikäviä asioita, sillä positiiviset asiat ruokkivat henkistä hyvinvointia. Mietittyäni hetken löysin mieleni sopukoista noita mukaviakin juttuja ja ne saivat hymyn huulilleni. Pienet asiat arjen keskellä on monesti niitä tärkeimpiä onnellisuuden rakentajia. Miksi se tulee niin usein unohdettua?

Nuotio
Pari viikkoa takaperin olin näkemässä rakastani jälleen kerran Vantaalla. Matkasimme junalla Tikkurilaan, josta suuntasimme kulkumme Ala-Tikkurilan Lidliin. Kävimme hakemassa lisää juotavaa sekä nakkeja että makkaraa. Bussilla matkasimme Helsingin puolelle Jakomäen hiekkakuopille, jossa kasasimme nuotion lammen rantaan.

Nuotion teko oli ihan kivaa, mutta puutarpeita oli vain rajoitetusti käytössä, joten jouduttiin vuoronperään rämpiä hakemaan niitä. Lopulta pääsimme lämmittämään eväitämme ja nauttimaan auringonlaskusta. Kuuntelimme suosikkibändejämme ja tyhjensimme samalla tölkkejä. Muistosta mukavan tekee se, että seura oli ihan parasta.


Kotityöt
Heinäkuu on ollut myös erittäin haasteellinen. Asiat jumittavat paikoillaan eikä motivaatiota niiden hoitamiseen ole ollut. Jaksaminen on ollut koetuksella, mutta tästä huolimatta, jotkin asiat on vain tehtävä.  Fiilis on kuitenkin mahtava, kun saat siivottua, pestyä pyykit, leikattua nurmikon jne. Aloittaminen on vain niin hankalaa, mutta homman hoitaminen loppuun saakka on palkitsevaa!

Maisemat
Ulkona ollessa olen nähnyt upeita maisemia. Ja jos maisema ei oo ollut niin kummoinen, niin taivas on ollut mielettömän komea. Sellaisia maisemia voisi vaan tuijotella, mutta sen verran kiireinen mäki oon yleensä (haha), etten niitä sen pahemmin jää ihmettelemään. Harmittaa hiukan, että en ole tuollaisia hetkiä tallentanut kameralleni ja puhelimessakin on vain muutama räpsy.


Ihmiset
Heinäkuussa olen törmännyt kivoihin ihmisiin. Monet heistä on olleet mulle ennestään tuttuja, mutta eivät kaikki (esim. raksun paras kaveri). Myös sellaiset pienet kontaktit vieraitten ihmisten kanssa jää välillä mieleen, jos tilanteesta on seurannut hyvä mieli toiselle tai jopa molemmille. Ei turhaan sanota, että ihmiset on elämän suola. Pahimmassa mahdollisessa kauhukuvassa asia on varmasti toisin, mutta onneksi elämä ei ole elokuvaa. Kaverin piiskaaminen tuulisina aikoina eteenpäin tai läheisyyden jakaminen on niitä tärkeitä juttuja, joiden ansiosta jaksaa eteenpäin. Näistä kannattaan pitää tiukasti kiinni - läheisyydestä sekä rakkaista ihmisistä.

Vapaus
Ensimmäinen koko kesäni Suomessa! Vanhemmat olivat ulkomaanmatkalla hieman yli kolme viikkoa ja he tulivat takaisin sunnuntai-iltana. Vanhempien ollessa ulkomailla asuin kaksoisveljeni kanssa kahdestaan omakotitalossamme, mutta aikaa tuli vietettyä melko paljon tuolla Vantaan rajojen sisäpuolella.

Meidän äiti on tosi tiukkapipoindn ja hän tiuskii usein. Eipä ole ihme, että viihdyin kotona rennon ilmapiirin vallitessa ja vanhempien riitelyn puuttuessa. Menemisistä tarvitsi ilmoitella veljelle harvakseltaan ja ei tarvinnut niin tarkasti miettiä, milloin palaa takaisin kotiin. Kolmen viikon aikana kotonakin oli ikäviä hetkiä, mutta toisaalta vanhempien ollessa kotosalla niitä on oikestaan joka päivä. Heinäkuu oli asumisen suhteen luksusta!


Mitkä asiat on tehnyt sun heinäkuusta paremman? Mitkä tapahtumat haluaisit kokea uudelleen?

2 kommenttia:

  1. Hei Melissa!

    Ihana, että osallistuit #Listahaasteeseen! Mun heinäkuu on ollut parempi, koska olen osannut katsoa lähiympäristöäni kiitollisena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Ajattelin itsekkin ottaa elämääni asenteen, jossa tiirailen ympäristöä suurennuslasin lävitse, jotta näen ne pienetkin asiat.

      Poista