lauantai 16. heinäkuuta 2016

Tortillat



Vanhempien ollessa matkoilla ei ole tullut kauheasti kokkailtua mitään erikoista. Tänään kuitenkin päätin valmistaa lauantain kunniaksi tortilloita! Kotona emme pahemmin syö tuollaista, joten nyt oli hyvä hetki tarttua tilaisuuteen. Aiemmin kyseisiä herkkuja söin ollessani kylässä poikaystäväni isoveljen ja hänen kihlattunsa luona. 


Mun mielestä tortillat on kivan erilaista ruokaa, jota voi syödä superhyvin vaikkapa just viikonloppuna tai kaveriporukalla. Täytteitä voi ottaa esille montaa eri sorttia, jotta jokainen varmasti saa mieleistänsä purtavaa. Kätevää ja helppoa, sanon minä! Parasta kuitenkin on se, että tortillat on melko terveellinen valinta - vertaa vaikkapa kaloripommina pidettyyn pitsaan tai puhumattakaan rasvassa tirisevästä burgerista!
  


Tein tortilloita ainoastaan itselle, joten täytteet oli helppo valita sen mukaan, mitä itse halusin syödä. Käytin tuollaisia Old El Pason valmistamia  Stand n' Stuff tortilloita, jotka pysyvät pystyssä itsestään. Tavallisiin tortillapohjiin verrattuna nämä on omasta mielestäni tosi näppäriä! Täytteet on helppo latoa tuonne ”veneeseen” ja tortilloiden lämmittäminen täytteineen mikrossa sujuu yksinkertaisesti.
 

Käytin täytteenä maustamatonta broilerin fileesuikaletta, cosmopolitan salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa sekä majoneesia. Ensimmäiseksi otin kaikki tarvittavat aineet esille. Sen jälkeen aloin paistaa oliiviöljyssä fileesuikaleita samalla pesten ja pilkkoen muut ainekset leikkuulaudalla. Aina välillä kävin kääntelemässä pannulla broilereita maustaen ne reilulla tujauksella kurkumaa, paprikajauhetta sekä ripauksella mustapippuria. Lopuksi lisäsin tomaattisosetta fileesuikaleiden sekaan ja annoin pannun olla liedellä vielä pari minuuttia.



Tämän jälkeen ei tarvinnutkaan enää kuin täyttää tortillaveneet täytteillä. Itse kuitenkin vielä pyöräytin nämä kaikkine täytteineen mikrossa ja lisäsin majoneesin tuon jälkeen. Sitten ei kuin syömään! 



Tortillat maistuivat aivan yhtä hyviltä kuin muistinkin. Itse en pidä erityisen mausteisesta ruoasta, sillä koen ruoan helposti liian tuliseksi. Näin ollen en lisännyt tortillapaketissa mukana tulleita maustekastikkeita (Taco Sauce & Orginal Taco Seasoning Mix) lainkaan omiin tortilloihini. Uskon kastikkeiden olevan ihan hyviä perustulisen ruoan ystävälle, mutta mikäli kaipaa erityisen tulista niin nuo tuskin täyttävät vaatimustasoa. Ja sanottakoon, että mulla poltti suuta jo omien tortillojen jälkeen, mutta sillä lailla sopivasti (!).

Mutta voih… Jotenkin noista veneen mallisista tortillapohjista oli hirveän sotkuista syödä. Niissä normaaleissa tortillapohjissa täytteet pysyvät sisällä paremmin käärimisen ja taitoksien ansiosta, mutta voihan syöjässäkin toki olla vikaa. Täytettä molempiin pohjiin mahtuu miltei saman verran, mutta ensi kerralla laitan noihin veneisiin sitä vähemmän, jotten sotkisi aivan yhtä paljon kuin tänään. Aloittelijalle nämä Stand n’ Stuff tortillat on kuitenkin tosi helpot, sillä niissä pyöreissä pohjissa on oltava oikeanlainen tekniikka, jotta täytteet pysyvät sisällä. Lisäksi kätevää on se, että kastiketta halutessaan niitä ei tarvitse erikseen ostaa, sillä paketissa tulee mukana kaksi eri makua.



Masu tuli tortilloista niin täyteen, että napa lähes paukkui liitoksistaan. Aineksiakin jäi sen verran jäljelle, että huomenna pääsen nauttimaan uudestaan samaa ruokaa. Mikäs siinä, sillä näin nopeaa ja hyvän makuista päivällistä syö mielellään! ;) 

Mitkä tortillatäytteet ovat omia suosikkejasi? Entä suositko tulista ruokaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti